Meny Lukk

Sjømannsboligene

Legatet har totalt 102 Sjømannsboliger. Alle boligene er ferdig oppusset ved overtagelse. Legatet har egne vaktmestere som steller grøntareal og rydder snø, og ellers holder boliger og eiendommer godt vedlikeholdt.

For å søke på disse boligene må søker være fylt 60 år (pensjonsalder for sjømann), og fortrinnsvis være fra Færder kommune. Boligene blir i hovedsak tildelt i henhold til følgende kriterier og prioriteringer:

  • Sjøfolk og dere etterlatte (ektefelle), her er det fartstid som gjelder
  • Personer med bakgrunn i yrker med tilknytning til sjømannsyrket
  • Personer fra Færder kommune

Unntaksvis kan personer som har utmerket seg i legatsammenheng, få tildeling uavhengig av ovenfornevnte kriterier.

Søknadsskjema finner du her

Knarberg
Knarberg

På idylliske Knarberg, rett over båthavnen og med utsikt mot Bjerkøsundet ligger legatets eldste boliger. I totalt tre bygg fra 1957, 1968 og 1974, har legatet 26 lettstelte leiligheter fra ca. 40 m2 til 70 m2.

Her tilbyr legatet et trivelig bomiljø med flotte uteområder, samt ei hyggelig fellesstue «Knarbergstua» for sosiale fellesaktiviteter.

Det er også mulighet til å leie gjesterom og selskapslokale. Beboerne har også tilgang til en liten brygge og bademuligheter i nærområdet

Breidablikk
Boliger Breidablikk

På en av Nøtterøys mest idylliske eiendommer med utsikt til Fjærholmen, Barneskjær og mot Bjerkøsundet, har legatet totalt 37 sjømannsboliger fra 60 m2 til 90 m2.

Boligene omkranser det ærverdige Breidablikk Sjømannshjem som allerede så tidlig som i 1928 tilbød husvære for «gamle og utslitte sjøfolk».

Beboerne har tilgang til brygge og bademuligheter, storslått grøntanlegg med petanquebaner og turstier. Beboere har også tilgang til gjesterom og hyggelige fellesstuer.

Sjølyst
Sjølyst

I rolige og fredelige omgivelser, vakkert plassert ned mot Foynlandsundet, ligger 39 sjømannsboliger på henholdsvis 90 m2 og 130 m2, organisert i totalt 4 rekkehus. Det er mulig å leie gjesterom, og beboerne har tilgang på et felleslokale for sosiale sammenkomster. Boligene ligger i et imponerende parkanlegg med store plener, turstier og petanquebaner.

På den samme eiendommen ligger Færder kommunes eldresenter Sjølystsenteret, med en koselig kafeteria, mange flotte aktivitetstilbud, gymsal og et varmtvannsbasseng.